Koncepti pokazuju kako će izgledati Apple Watch aplikacije

Izvor: B92, 12.Okt.2014, 19:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koncepti pokazuju kako će izgledati Apple Watch aplikacije

Apple Watch se na tržištu neće pojaviti pre naredne godine, ali programeri već vredno pripremaju aplikacije za dolazeći pametni sat.

Grupa dizajnera je zajedno kreirala ideje i prikazala kako bi popularne aplikacije mogle izgledati na Watchu, kada se pojave.

Zanimljivo je videti kako programeri i dizajneri aplikacija zamišljaju optimalni korisnički interfejs za ovako mali ekran, dok se različitim aplikacijama >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pristupa iz drugačijeg ugla.

Društvene aplikacije, kao što su Twitter i Pinterest, pokušavaju da korišćenje olakšaju što je više moguće, dok je za druge aplikacije korisnički interfejs prilagođen njihovim funkcijama.

U suštini, radi se o zanimljivom pogledu na to kako dizajneri gledaju na aplikacije koje se koriste na ovako malim ekranima. Iako je kod klasičnih aplikacija najveći izazov to kako implementirati što više funkcionalnosti, kod onih namenjenih pametnim satovima izazov je kako brzo omogućiti informacije za korisnika.

Izvor: Benchmark.rs/Gizmodo

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.