Kakav promašaj: Epl pametni sat ne radi na tetorviranoj ruci

Izvor: Vesti-online.com, 03.Maj.2015, 06:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kakav promašaj: Epl pametni sat ne radi na tetorviranoj ruci

Ljubitelji novotarija koje izlaze iz Eplove "radionice" pohrlili su da kupe pametni sat koji je dugo bio najavljivan, a neki od srećnih vlasnika, tačnije oni tetovirani, vrlo brzo su ustanovili da postoji problem koji nikome nija padao na pamet - pametni sat se zaglupi na tetoviranoj ruci.

Mnogi tetovirani vlasnici Epl sata tvrde da je problem nastao jer mastilo iz tetovaža sprečava sat da detektuje ruku korisnika, zbog čega se sam zaključava. Jedak korisnik je rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << da je mislio da je sat pokvaren, pošto uopšte nije funkcionisao kada ga stavi na ruku. Međutim, svaki put kad ga prisloni na deo tela koji nije prekriven tetovažom, pametni sat proradi.

U to se uverio i Met Sigel, novinar Rojtersa koji je za svoj 42 mm sat od nerđajućeg čelika sa klasičnom narukvicom dao više od 1.000 dolara. Tetovaže koje Met ima na ruci ometaju niz funkcija zbog kojih je on i kupio ovako skupu spravicu.

Iako detektovanje zgloba ruke može biti isključeno, to sat može učiniti manje bezbednim i sprečiti korišćenje mnogih korisnih funkcija poput Epl plej. Jedan korisnik Redita smatra da je problem u načinu na koji senzori registruju boje tetovaža, naročito ako su tamne. Inače, oni koriste svetlost kako bi očitali otkucaje srca i prepoznali da korisnik nosi sat. Pošto tamne tetovaže apsorbuju svetlost, sat teško očitava prisustvo korisnika.

Melanin, pigment koji koži daje boju, drugačije reflektuje infracrvenu svetlost, što znači da se problem neće javljati kod osoba prirodno tamnije puti.
Pogledaj vesti o: Apple

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.