Izvor: S media, 27.Jun.2013, 13:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kakav CV traže Google i Apple?

1. Ako imate diplomu prestižnog univerziteta, vaše šanse da budete pozvani na intervju za posao značajno rastu.

2. Google i Apple žele ljude sa relevantnim radnim iskustvom tokom školovanja, preciznije sa obavljenom relevantnom praksom. Ako ste sa 19 godina bili konobar, to nikako neće biti plus. Ovo morate imati na umu već tokom početka vašeg visokog obrazovanja.

3. Bitni su glavni predmeti koje ste izabrali tokom studija i na kojima ste >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << diplomirali. Kako bi vas velike tehnološke kompanje primetile bitne su finansije, marketing ili informatika.

4. Velike tehnološke kompanije vole da vide ljude koji vraćaju dug svojim zajednicama. Volontiranjem možete "ulepšati" vaš CV, ali i tom prilikom povedite računa o vašim zaduženjima. Neće svaki tip volontiranja biti relevantan, stoga je najbolje da nekoj dobrotvornoj organizaciji ponudite svoju pomoć za određenu vrstu marketinga.

5. Tehnološke kompanije preferiraju dobre govornike i komunikatore. Morate se izražavati jasno i profesionalno.

6. Pokažite poznavanje različitih pozicija i zaduženja unutar kompanije.

8. Osobe sa preduzetničkim duhom imaju bolje šanse za zaposlenje.

9. Prosek ocena sa fakulteta nije presudan. Tehnološke kompanije traže ljude koji su zabeležili određeni uspeh, a prosek na fakultetu je samo jedna tačka na grafikonu nečijeg uspeha.

*Ne očajavajte: Šta kada se vrata iza vas čvrsto zalupe nakon razgovora za posao

Izvor: Capital.ba foto: Guliver/Thinkstock

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.