Izvor: Nezavisne Novine, 19.Dec.2016, 12:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Irska neće 13 milijardi poreza od EPL-a, izvodi EU na sud

DABLIN - Irska će se žaliti na presudu Evropske unije kojom joj je naloženo da američkoj kompaniji Epl naplati rekordnih 13 milijardi evra na ime neplaćenog poreza, saopštilo je danas irsko ministarstvo finansija, a prenosi agencija AP.

Iz ministarstva poručuju da Epl nije dobio nikakav specijalan tretman u protekloj deceniji i da je kompanija ispoštavala sve zakone, zbog čega ne bi trebalo >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << da bude kažnjena.

"Evropska komisija je prekoračila svoja ovlašćenja i umiješala se u pitanje nacionalnog poreskog suvereniteta", navodi se u žalbi irskog ministarstva.

Evropska komisija je 30. avgusta donijela presudu po kojoj Epl mora da isplati Irskoj 13 milijardi evra na ime neplaćenog poreza na profit koji je ta kompanija ostvarila u Evropi u periodu od 2003. do 2014. godine.

Tom prilikom je saopšteno i da je Epl koristio dve filijale u Irskoj kako bi plaćao tek jedan odsto poreza na ukupan profit ostvaren u Evropi.
Pogledaj vesti o: Apple

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.