Intel planovi za tablete

Izvor: ITsvet.com, 04.Jul.2011, 15:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Intel planovi za tablete

Intel planira izmene kada su u pitanju planovi za tablet računare i smart telefone, budući da je ova kompanija počela da vrši uređivanje dizajna čipa i proizvodnih snaga sa ciljem da se obuhvate i ona tržišta na kojima još uvek nisu dovoljno konkurentni. Imajući u vidu činjenicu da se tablet računari prodaju preko maloprodajnih objekata kao što su Staples i Best Buy, prostor koji oni zauzimaju zapravo pripada laptop računarima. Za razliku od laptop računara, tablet uređaji ne podržavaju Intel silikon. Najznačajniji je, naravno, Apple iPad koji koristi Apple A5 čip. Tu su i Android tableti, takođe koji uglavnom koriste NVIDIA čipove, a Intel želi sve to da izmeni.
Pogledaj vesti o: Android

Nastavak na ITsvet.com...






Povezane vesti

Intel planovi za tablete

Izvor: LaptopSvet.com, 05.Jul.2011, 08:54

Intel planira izmene kada su u pitanju planovi za tablet računare i smart telefone, budući da je ova kompanija počela da vrši uređivanje dizajna čipa i proizvodnih snaga sa ciljem da se obuhvate i ona tržišta na kojima još uvek nisu dovoljno konkurentni. Imajući u vidu činjenicu da se tablet...

Nastavak na LaptopSvet.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ITsvet.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ITsvet.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.