I Gugl ima sat za trku s Eplom

Izvor: Blic, 29.Apr.2015, 16:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I Gugl ima sat za trku s Eplom

Nadogradnjom softvera „Android Wear“ za pametne satove, Google ulazi u trku sa Appleom, čiji je sat napravio pometnju na tržištu.

Nadogradnja, koja će prvo stići za novi „LG Watch Urbane“, omogućiće pametnim satovima da rade bez povezivanja na blutut, a pored toga korisnike očekuje i Wi-Fi podrška, kao i crtanje emotikona po displeju.

Korisnici sa ugrađenim Wi-Fi sistemom, što uključuje „Sony Smartwatch 3“, moći će direktno da se loguju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na internet bez korišćenja telefona i tako surfuju mrežom, šalju poruke ili koriste aplikacije.

Tri početna ekrana

Google je takođe olakšao pregled aplikacija tako što je napravio tri početna ekrana koji se menjaju slajdovanjem sleva nadesno umesto jedne dugačke liste - prvi sadrži aplikacije, drugi kontakte, a treći služi kao pretraživač glasovnim komandama.

Slanje emotikona

Korisnici koji vole da šalju popularne smajliće sada će to moći da urade crtanjem po ekranu, a Google će prepoznati znakove i slati ih preko bilo koje aplikacije za četovanje.

.
Pogledaj vesti o: Apple,   Android

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.