Huawei preuzeo drugo mesto

Izvor: B92, 05.Maj.2019, 09:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Huawei preuzeo drugo mesto

Firma Digitimes Research objavila je istraživanje koje se odnosi na stanje na tržištu tablet uređaja tokom prvog kvartala godine, prema kome Apple na tom tržištu i dalje drži čelnu poziciju.

Međutim, prema tom istraživanju, došlo je do promene na drugoj poziciji. Samsung je na drugom mestu zamenila kompanija Huawei, zahvaljujući svom MediaPad brandu.

Digitimes Research, osim Applea i kompanija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Huawei i Samsung, pominje i firme Microsoft i Lenovo.

Globalne isporuke tablet uređaja tokom prvog kvartala godine bile su 37,15 miliona primeraka, što je pad od 12,9 odsto na kvartalnom nivou, ali rast od 13,8 odsto na godišnjem.

Kada je reč o čipovima, vodeći proizvođač je firma Qualcomm, dok se na drugom mestu nalazi Mediatek.

Tokom drugog kvartala očekuje se pad isporuka od 8,9 odsto na kvartalnom nivou i pad od 8,7 odsto na godišnjem.
Pogledaj vesti o: Apple

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Apple i dalje broj jedan, Huawei odmah iza, drugi

Izvor: Mondo, 05.Maj.2019

Nakon što je preuzeo drugo mesto na tržištu pametnih telefona, kineski proizvođač je isto uradio i na drugom najvažnijem tržištu mobilnih komunikacionih uređaja...Firma Digitimes Research objavila je istraživanje, koje se tiče stanja na tržištu tablet uređaja tokom prvog kvartala godine...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.