Gugl sat koji će pratiti vaše zdravlje

Izvor: Vesti-online.com, 26.Jun.2015, 01:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gugl sat koji će pratiti vaše zdravlje

Gugl je predstavio svoj novi pametni sat, iako on nema za cilj takmičenje sa Epl vočom.

Naime, njega je razvila Guglova X divizija, a on će služiti za praćenje zdravstvenog stanja korisnika, s obzirom na to da je opremljen tehnologijom za klinička istraživanja. Ovaj pametni sat pratiće puls, rad srca i temperaturu korisnika, ali i neke stvari iz okruženja, kao što su količina svetlosti i nivo buke.

Novi gedžet iz Gugla će drastično da olakša posao >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << doktorima, s obzirom na to da im omogućava prikupljanje bitnih podataka o pacijentu u realnim životnim uslovima.

Gugl planira da se udruži sa akademskim institucijama kako bi osigurao da ovaj uređaj ima visoku preciznost, pre nego što traži odobrenje od državnih ustanova.
Pogledaj vesti o: Apple

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.