Google Now razbio Appleov Siri

Izvor: Baguje.com, 03.Jul.2012, 20:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Google Now razbio Appleov Siri

Apple je pre više meseci predstavio Siri, aplikaciju za iOS uređaje (iPhone, iPad itd) koja služi kao asistent koji vas sluša i na glasovne komande odrađuje određene stvari. Nakon toga se pojavilo mnogo sličnih aplikacija ali ni jedna nije bila ni blizu dobra, razvijena, tačna kao Siri. Međutim, izgleda je i tome došao kraj. Google je na svojoj IO konferenciji 2012. godine predstavio Android Jelly Bean 4.1 i u njemu integrisan Google Now. Google Now je takođe asistent na mobilnom telefonu ili tablet uređaju koji vas sluša i za vas odrađuje stvari. Pogledajte demo od nekoliko minuta šta to sve Google Now može da uradi za vas.
I za kraj želim da napomenem da je ovo rana beta verzija aplikacije koja će se još razvijati i postati bolja. U demo video snimku se vidi da komande za kontrolu hardvera mobilnog telefona (gašenje Wifi-a) ne rade ali sam siguran da će Google to uskoro srediti.
Evo ga još jedan video klip sa raznim sitnicama, posebno je interesantan sam kraj gde se vidi Google maps sa Indor mapama i Street view tehnologijom

Post "Google Now razbio Appleov Siri" je objavio djevrek za sajt Baguje.COM, dana 3. 07. 2012.
Kategorije: Android, Apple, Google, iOS, iPhone, Mobilni | Tagovi: google now, siri



Nastavak na Baguje.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Baguje.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Baguje.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.