Gigant skinut s trona: Evo koja kompanija je sada najvrednija na svetu

Izvor: B92, 01.Avg.2020, 16:11

Gigant "skinut s trona": Evo koja kompanija je sada najvrednija na svetu

Rijad -- Saudijski državni naftni gigant više nije najvrednija kompanija na svetu, već je tu titulu morao prepustiti američkom Eplu.

Epl je postao kompanija sa najvećom tržišnom vrednošću u petak, nakon novog rasta deonica.

Deonice Epla porasle su u petak za 10,47 odsto, čime je tržišna vrednost firme narasla na 1,84 biliona dolara.

Saudi Aramko, koji je od prošlogodišnjeg izlaska na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << berzu bio najvrednija firma, sada ima vrednost od 1,76 biliona dolara.

Eplova velika zarada u trećem fiskalnom tromesečju, objavljena u četvrtak, povećala je cenu deonica.

Firma se oporavila od pada koji je doživela u martu tokom pandemije. Deonice su ove godine porasle za više od 44 posto, prenosi Biznisinfo.

"Uprkos udarima kovid-19, Epl je povećao prihode u svakom segmentu i svakom delu sveta", napisali su analitičari banke Morgan Stenli u izveštaju.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Gigant "skinut s trona": Apple sada najvrijednija kompanija na svijetu

Izvor: Nezavisne Novine, 01.Avg.2020

Saudijski državni naftni gigant više nije najvrijednija kompanija na svijetu, već je tu titulu morao prepustiti američkoj kompaniji Apple.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.