Futurističko sedište kompanije Apple

Izvor: Vesti-online.com, 10.Jun.2011, 09:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Futurističko sedište kompanije "Apple"

Glavni direktor kompanije "Apple" Stiv Džobs u utorak je nenajavljeno posetio sastanak gradskog veća u kalifornijskom gradu Kapertinu, domu kompjuterskog ovog diva, da bi otkrio planove za gradnju novog, supermodernog sedišta kompanije.

Prstenasta zgrada s parkom u sredini, zapanjujućeg dizajna koji podseća na "svemirski brod", imaće četiri sprata i kancelarije za 12.000 zaposlenih. "Mislim da se radi o najboljoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << poslovnoj zgradi na svetu", kazao je Džobs.

Trenutno je u sedištu kompanije "Apple" oko 2.800 zaposlenih, a ostatak radi u iznajmljenim zgradama širom grada. Novo sedište biće smešteno na parceli od 60 hektara u blizini trenutnog sedišta kompanije Hewlett-Packard, koja će se preseliti sledeće godine.

Kružna zgrada biće arhitektonski podvig, a krasiće je veliko unutrašnje dvorište. "Ne postoji nijedan ravan komad stakla u toj zgradi", rekao je Džobs.

Okolina će biti transformisana iz pretežno asfaltne u zelenilo. Parking će biti podzemni, a Džobs je najavio da "Apple" planira da udvostruči sadašnjih 3.700 stabala na parceli. On želi da posadi voćnjake marelica, kakvi su nekada postojali u blizini gde je odrastao. Glavni energent zgrade biće prirodni plin.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.