Epl u problemu, jazavci blokiraju gradnju

Izvor: B92, 04.Feb.2016, 11:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Epl u problemu, jazavci blokiraju gradnju

Još prošle godine u aprilu Epl je zatražio dozvolu za izgradnju svog novog data centra u Irskoj, na mestu gde je nekada bila šuma za uzgajanje drveća za seču.

Prema njihovom predlogu nove građevine bile bi smeštene na tom mestu, a drveće koje je na tom mestu raslo bilo bi premešteno u obližnju šumu

Centar za podatke radio bi 100 odsto na obnovljivim izvorima energije, a osim svojih zgrada >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Epl bi izgradio i staze za šetnju, kao i prostor za nastavu u prirodi namenjenu lokalnim školama.

Međutim, sve ovo, čak i uz zapošljavanje oko 300 ljudi, nije bilo dovoljno uverljivo za lokalno stanovništvo.

Stiglo je oko 25 prijava, a sve su usmerene protiv izgradnje data centra centra.

Većinom se one odnose na zagađenje (bukom i svetlošću) koje bi ovo zdanje donelo, a aktivisti su zabrinuti i da bi zbog Eplovog centra bile ugrožene i lokalne populacije šišmiša i jazavaca.

Zbog svega ovoga će izgradnja, koja je trebala da krene krajem prošle godine, sigurno biti odložena barem do leta. Inicijalno je centar trebao da bude završen do 2017. godine, ali sada je moguće da će se i taj rok značajno produžiti.

.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.