Epl ozbiljno radi na telefonu sa savitljivim ekranom?

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Jan.2021, 19:41

Epl ozbiljno radi na telefonu sa savitljivim ekranom?

Samsung je do sada "izbacio" najveći broj modela, a drugu generaciju "prekolopnika" imaju i Huawei i Motorola, jedino Apple još uvek ćuti...

Trend savitljivih ekrana, odnosno pametnih telefona na preklop, pokrenut 2019, nastavljen 2020. godine, donosi sve veći broj novih, kao i koncepata budućih modela.

>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Samsung je do sada "izbacio" najveći broj modela, a drugu generaciju "prekolopnika" imaju i Huawei i Motorola. I drugi proizvođači najavljuju i pripremaju svoje modele (Xiaomi, LG, Oppo...), jedino Apple, inače poznat po tome što ne komentariše svoje proizvode u razvoju niti glasine o njima, još uvek ćuti.

Nije, međutim, prvi put da se piše o iPhone-u na preklop. Renderi koji kruže internetom (koje možete videti u galeriji u tekstu) sugerišu postojanje više koncepata, a sada se čini da će jedan od njih konačno biti sproveden u delo. Apple, međutim, već radi na "savitljivom" iPhone-u, koji je ozbiljno u fazi razvoja, javlja Bloomberg.

Tehnološki gigant, međutim, razmatra bar dva koncepta. Jedan od njih bi se mogao uporediti sa Microsoftovim modelom Surface Duo, koji je opremljen sa dva ekrana povezana šarkom. Drugi je bliži Samsungovom model Z Flip ili Motoroli Razr. I jedno i drugo rešenje ukazuju da se radi o uređaju koji se preklapa "po horizontali".

Nepotvrđene informacije sugerišu da se radi o iPhone-u sa ekranom od 6,7 inča i dimenzijama aktuelnog iPhone 12 Pro Max modela koji se preklapa po pola.

Koliko će vremena morati da prođe od pojave prvog iPhone-a na preklop još uvek je neizvesno, ali on najverovatnije neće biti spreman pre sledeće godine.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.