Epl i Gugl: Zabranjena upotreba lokacije u aplikacijama za praćenje kontakata tokom epidemije

Izvor: OkRadio.rs, 05.Maj.2020, 11:38

"Epl" i "Gugl": Zabranjena upotreba lokacije u aplikacijama za praćenje kontakata tokom epidemije

Kompanije "Epl" i "Gugl" saopštile su da će zabraniti upotrebu funkcije praćenja lokacije u aplikacijama na čijem razvoju rade. Proteklog meseca, kompanije "Epl" i "Gugl", čije operativne sisteme ima čak 99 odsto "pametnih" telefona, najavile da će sarađivati u realizaciji sistema za obaveštavanje ljudi koji su bili u blizini drugih osoba, koje su pozitivne na testu na koronavirus.    Sada su predstavnici tih kompanija izjavili da će biti zabranjena upotreba praćenja lokacije u aplikacijama koje koriste novi sistem za utvrđivanje kontakata, a koje su razvijene da pomognu u usporavanju širenja koronavirusa.    Objavljeno je da im je primarni cilj privatnost i sprečavanje vlada da koriste...

Nastavak na OkRadio.rs...






Povezane vesti

Zabranjena upotreba lokacije za praćenje kontakata tokom epidemije

Izvor: Nezavisne Novine, 05.Maj.2020

Kompanije "Apple" i "Google" saopštile su da će zabraniti upotrebu funkcije praćenja lokacije u aplikacijama na čijem razvoju rade.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta OkRadio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta OkRadio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.