EPL U PROBELMU: Ostaje bez prava na ime iPad mini

Izvor: Kurir, 03.Apr.2013, 17:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EPL U PROBELMU: Ostaje bez prava na ime iPad mini

"Termini "mini", "pad" kao i prefiks "i" opisni su pa ime izvedeno iz njih ne može stvoriti jedinstvenu smisao", piše u opravdanju Agencije za patente

Američka agencija za zaštitu patenata odbila je Eplov zahtev za zaštitu imena njihova proizvoda "iPad mini" proglasivši ga opisnim i ''nejedinstvenim''.

"Termini "mini", "pad" kao i prefiks "i" opisni su pa ime izvedeno iz njih ne može stvoriti >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << jedinstvenu smisao", piše u opravdanju Agencije, navodi Latinos Post.

Bitka za zaštitu mini tableta još nije okončana jer Epl sve do jula može uveriti Agenciju da se novi proizvod razlikuje od starijeg i tako ih naterati da promene mišljenje.

Odluka o odbijanju zaštite imena "iPad", koji je  u poslednjem tromesečju prodan u 22.9 miliona primeraka, donešena je još u januaru, ali detalji su tek ovih dana predstavljeni javnosti.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.