Dikaprio dobio ogroman honorar za novi film: Jedna od najplaćenijih uloga u istoriji

Izvor: B92, 06.Maj.2023, 21:19

Dikaprio dobio ogroman honorar za novi film: Jedna od najplaćenijih uloga u istoriji

Film “Ubistva pod cvetnim mesecom”, prvi vestern Martina Skorsezea, imaće svetsku premijeru na ovogodišnjem Kanskom festivalu, dok će za gledaoce širom sveta koji prate Apple striming platformu biti dostupan od 6. oktobra. U bioskope širom sveta stiže 20. oktobra.

Budžet za ovo ostvarenje premašuje 200 miliona dolara, što ga čini najskupljim Skorsezeovim projektom ikada.

Pored toga, Leonardo Dikaprio je za ulogu Ernesta Burkharta dobio honorar od >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 30 miliona dolara, što je 22. najplaćenija uloga u istoriji filma.

Slavni glumac je više zaradio samo 2010. godine za ulogu Doma Koba u filmu "Početak“, kada je plaćen 50 miliona.

"Ubistva pod cvetnim mesecom“ je istinita priča o rasizmu, ubistvu, izdaji i pohlepi, zasnovana na istoimenom romanu Dejvida Grena. Radnja je smeštena u dvadesete godine prošlog veka i govori o porodici američkih starosedelaca iz plemena Osejdž, koji su svojevremeno bili najbogatiji narod na svetu zahvaljujući nafti koja je pronađena na njihovoj teritoriji. Pomama za naftom je prouzrokovala masovno ubijanje pripadnika ovog plemena, što je dovelo do jednog od prvih slučajeva kojima se bavio FBI.

Pored Leonarda, glavne uloge tumače Robert de Niro i Brendan Frejzer.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.