Danas konferencija o novom iPhoneu

Izvor: B92, 16.Jul.2010, 12:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas konferencija o novom iPhoneu

Apple je u sredu uveče izvestan broj novinara na pres konferenciju o iPhoneu 4 koja će se održati u njegovom sedištu u Kupertinu u petak u 10.00h po lokalnom vremenu.

Izvor: Mikro




Šta će biti tema konferencije nije objavljeno, ali pretpostavlja se da će kompanija ovom prilikom obavestiti javnost o kontroverzama koje prate ovaj njen proizvod, a pre svega o uočenim problemima s njegovom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << antenom.

Rasprave na račun antene posebno su se rasplamtale ove nedelje kad je časopis Consumer Report (potrošački informator koji testira proizvode s američkog tržišta, ocenjuje ih i preporučuje ili ne preporučuje za kupovinu) i pored maksimalne ocene koju je dodelio novom Appleovom telefonu objavio da ne može da ga preporuči za kupovinu zbog problematične antene.

Apple je 2. jula objavio saopštenje u kome je naveo da novi telefon (i svi raniji modeli) ima grešku u algoritmu koji ocenjuje snagu signala i obećao da će je ispraviti sofverski (što je upravo i učinio pomoću zakrpe 4.0.1 za njegov operativni sistem iOS). Međutim, tom prilikom nije ništa rekao o problemu gubljenja signala koji se javlja kod nekih korisnika kad držeći telefon prstima ili dlanom prespoje procep u levom donjem uglu metalnog okvira koji istovremeno služi i kao antena. Pored toga, neki korisnici su se žalili i da ugrađeni blizinski senzor zna da prekine razgovor ukoliko se obrazom dotakne dugme Kraj poziva (End Call).

Analitičari smatraju da je Apple sam sebi izazvao glavobolju u odnosima s javnošću time što je odbacivao ili ignorisao problem gubljenja signala (i prekidanja razgovora) i dozvolio da se od minorne nevolje pretvori u udarnu vest na naslovnim stranama brojnih medija. Većina njih smatra da je malo verovatno da će Apple povući uređaj, uprkos brojnim povikama da upravo tako reši problem (ili da bar svima besplatno podeli zaštitne navlake koje ga navodno rešavaju).

iPhone 4 je inače postao pravi hit na tržištu i ovi problemi do sada nisu značajnije uticali na njegovu prodaju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.