Da li je na vidiku kraj velikog tehnološkog rata?

Izvor: B92, 17.Maj.2014, 15:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li je na vidiku kraj velikog tehnološkog "rata"?

Apple i Googleova jedinica Motorola Mobility postigle su nagodbu za sve međusobne tužbe vezane za patente smartfon tehnologija, čime je okončan jedan od najvećih tehnoloških "ratova".

U zajedničkom saopštenju, kompanije su objavile da će čak zajedno raditi u nekim oblastima reforme patenata.

Apple i proizvođači mobilnih telefona koji koriste Android softver do sad su podneli na desetine tužbi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zbog povreda patenata, kako bi zaštitili svoje tehnologije.

Zanimljivo je međutim da se nagodba ne odnosi na Appleove tužbe protiv Samsunga, ali stručnjak za patente Florijan Mjuler kaže da bi i ti sporovi uskoro mogli da budu okončani.

Razlog za to, objašnjava Mjuler, je to što su obe strane sve svesnije da ne mogu pobediti.

Inače, "najskuplji" slučaj sukoba između Applea i Motorole počeo je 2010.

Motorola je optužila Apple za povredu više patenata, uključujući i onaj koji se odnosi na funkcionisanje mobilnih telefona u 3G mreži, dok Apple tereti Motorolu za povredu patenata vezanih za dizajn.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kraj tehnološkog rata?

Izvor: Nezavisne Novine, 17.Maj.2014

Apple i Googleova jedinica Motorola Mobility postigle su nagodbu za sve međusobne tužbe vezane za patente smartfon tehnologija, čime je okončan jedan od najvećih tehnoloških "ratova".

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.