Appleovi rezultati bolji od očekivanja

Izvor: SEEbiz.eu, 29.Jan.2020, 16:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Appleovi rezultati bolji od očekivanja

CUPERTINO - Apple je objavio bolje rezultate nego što su analitičari procjenjivali, pa je cijena dionice najvrijednije američke kompanije u produženom trgovanju porasla 2 posto.

Apple Inc izvijestio je o prodaji i dobiti za praznični trgovački kvartal iznad očekivanja na Wall Streetu, zahvaljujući rastućoj prodaji iPhonea prvi put u godinu dana i sve većoj potražnji za dodacima poput bežičnih slušalica AirPods.

Izvedba je nadmašila zabrinutost >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << zbog izbijanja koronavirusa u Kini, najvećeg tržišta i proizvodnog centra za Apple, te neznatni nedostatak prihoda u tvrtkinim uslugama, što uključuje i novu Apple TV %2B streaming ponudu.

Glavni izvršni direktor Tim Cook rekao je Reutersu da se tvrtka koristi širim predviđenim rasponom predviđanja zbog nesigurnosti koju je stvorio koronavirus.

"Prošli tjedan smo imali ograničeno putovanje u kritičnim poslovnim situacijama", rekao je. "Situacija se razvija i još uvijek prikupljamo mnoštvo podataka i vrlo je pažljivo nadgledamo."

Apple ima dobavljače na području Wuhana, u srcu epidemije, ali ima druge mogućnosti, rekao je Cook. Tvornice izvan područja Wuhana neće se otvoriti nakon blagdanskog tjedna sve do 10. veljače, rekao je Cook, ali Apple je to kašnjenje ponovnog pokretanja proizvodnje ugradio u svoju širu prognozu prihoda.

Broj aktivnih iPhonea, računala i drugih uređaja u vlasništvu kupaca, nazvanih Appleovom instaliranom bazom, porastao je za 100 milijuna na više od 1,5 milijardi tijekom prošle godine. Rukovoditelji Applea postavili su novi cilj od 600 milijuna plaćenih pretplatnika za glazbu, TV, igre i ostale usluge do kraja kalendarske 2020. godine.
Pogledaj vesti o: Apple

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.