Apple unajmio IBM dizajnera

Izvor: ITsvet.com, 04.Nov.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Apple unajmio IBM dizajnera

Jedan od najboljih stručnjaka kompanije IBM pridružio se Apple-u kao jedan od i izvršnih direktora. Mark Papermaster koji je do skoro bio predsednik odeljenja za razvoj tehnologije mikroprocesora će biti zadužen za blisku saradnju sa Steve Jobs-om na projektu za koji čelnici IBM-a veruju da će biti pokušaj da se proširi prisustvo Apple-a na tržištima servera i čipove za handheld uređaje, navodi se u sudskoj tužbi koju su advokati IMB-a podneli protiv Papermaster-a. IBM ga tuži ne bi li sprečio njegovo pridruživanje Apple-u a samim tim i otkrivanje poslovnih tajni vezanih za IBM Power čipove i server proizvode.

Nastavak na ITsvet.com...






Povezane vesti

IBM tuži svog nekadašnjeg rukovodioca koji želi da pređe u Apple

Izvor: Mikro - PC World, 03.Nov.2008, 23:37

Kompanija IBM odlučila je da podnese sudsku tužbu protiv Marka Papermastera, potpredsednika njenog ogranka za proizvodnju servera i kompanije Apple, zbog toga što je Papermaster odlučio da prihvati zaposlenje u Appleu. U tužbi se navodi da bi Papermaster na novom poslu blisko sarađivao sa Stivom...

Nastavak na Mikro - PC World...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ITsvet.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ITsvet.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.