Apple ulaže milijardu dolara u produkciju vlastitog sadržaja

Izvor: SEEbiz.eu, 19.Avg.2017, 07:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Apple ulaže milijardu dolara u produkciju vlastitog sadržaja

SAN FRANCISCO - Prema pisanju Wall Street Journala, Apple tijekom 2018. godine ima namjeru investirati oko milijardu američkih dolara u produkciju vlastitog sadržaja.

Riječ je o maksimalno 10 igranih serija, od kojih barem jedna serija ima visoku cijenu produkcije te stoji oko 5 milijuna američkih dolara po epizodi.

Novim budžetom upravljat će Jamie Erlicht i Zack Van Amburg, koji su u tvrtku iz Cupertina >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << došli iz Sony Picturesa. Riječ je dvojcu koji je, između ostalog, zaslužan i za seriju Breaking Bad.

Za usporedbu, Netflix će tijekom ove za originalni sadržaj izdvojiti 6 milijardi američkih dolara (već je najavljena i investicija za 2018. godinu vrijedna 7 milijardi dolara o kojoj smo već pisali na našim stranicama), Amazon će uložiti 4 i pol milijardi dolara, a HBO oko 2 i pol milijarde dolara.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.