Izvor: Nezavisne Novine, 19.Mar.2018, 18:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Apple u tajnom postrojenju proizvodi ekrane?

Poznato je da kompanija Apple trenutno ulaže milione u razvoj MicroLED panela, kako bi u svoje uređaje mogao da ugrađuje svjetlije, brže i bojama "zasićenije" ekrane, koji su ujedno energetski efikasniji od postojećih, a izgleda da već postoji "tajno postrojenje" koje se time bavi.

Kako prenosi "Technobuffalo", tim od 300 inženjera razvija tehnologiju u "tajnom postrojenju" u Appleovoj zgradi u Santa Klari, a proizvod je u "odmakloj fazi".

Međutim, uprkos >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << napretku, vjeruje se da je serijska proizvodnja daleka bar još nekoliko godina.

"Paneli koriste drugačije komponente od OLED-a i omogućiće još tanje, hladnije i efikasnije uređaje", piše u izvještaju.

Navodno, dugo nije sve teklo po planu, pa je MicroLED tehnologija zamalo "ubijena" krajem prošle godine, kada je menadžment Applea počeo da sumnja u isplativost projekta.

Ipak, sada stvari stoje drugačije, a Apple planira da ponovo bude koplje ispred dobavljača iz Azije, kao i konkurenata Samsunga i LG. Za tehnologiju je zainteresovan i Sony, a prvi MicroLED TV možda vidimo ove godine iz kuhinje Samsunga.

Sa MicroLED panelima je Apple već eksperimentisao na svojim pametnim satovima, a primjena se prvo i očekuje na manjim uređajima. Nivo potreban za neku od narednih generacija iPhonea se očekuje za tri do pet godina.

(B92)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.