Apple treba da počne da kupuje velike kompanije

Izvor: B92, 12.Okt.2013, 12:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Apple treba da počne da kupuje velike kompanije"

Džon Skali, izvršni menadžer Applea od 1983. do 1993. godine, ima savet za ovu kompaniju, kojom je nakada rukovodio – kupujte više kompanija.

Skali ne misli samo na male kompanije koje Apple kupuje zbog njihove tehnologije, kao kada je 2010. godine kupio Siri kako bi uveo novu generaciju digitalnog asistenta u svoje iPad i iPhone uređaje, već zaista velike kompanije, ozbiljne igrače kao što je eBay.

„Mislim da ćemo uskoro videti kompletnu promenu na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << polju e-komerca“, izjavio je Skali za BBC.

Sa obzirom na to da Apple ima velike količine novca na raspolaganju, Skali smatra da bi taj novac trebalo da bude potrošen na pravljenje proizvoda.

„Apple nikada pre nije kupovao velike kompanije, i kada pogledate Passbook i sistem za prepoznavanje otisaka prstiju – šta bi se desilo kada bi Apple odlučio da kupi eBay? I kada bi imali PayPal i sve to integrisali?“, upitao je Skali.

Međutim, ideja o kupovini eBaya je malo verovatna, a važno je napomenuti da Skalijeve odluke nisu uvek bile najbolje za kompaniju u prošlosti – poznat je po tome što je isterao Stiva Džobsa iz kompanije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.