Apple stavio tačku na majnovanje kriptovaluta

Izvor: PCAxe.com, 13.Jun.2018, 01:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Apple stavio tačku na majnovanje kriptovaluta

Rudarenje kriptovaluta u mobilnim aplikacijama je za Apple postalo ozbiljan problem, da je tim kompanije odlučio da stavi tačku uz ažuriranje svojih smernica za aplikacije kako bi se onemogućilo programerima da ušuškaju ovu funkciju u bilo koju aplikaciju unutar kompanijskog ekosistema.
Dopuna pravilnika se navodno odigrala prošle nedelje, verovatno nakon što je popularna Mac aplikacija Calendar 2 koja je bila "dom" Monero miner-u sa premium upgrade-om.
Naime, smernice spominju rudarenje kriptovalutama na dva mesta: u sekciji o energetskoj efikasnosti, kao i zasebnoj Cryptocurrencies sekciji.
Pogledaj vesti o: Apple

Nastavak na PCAxe.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta PCAxe.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta PCAxe.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.