Apple sprema internet radio servis

Izvor: B92, 07.Sep.2012, 12:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Apple sprema internet radio servis

Izvori upoznati sa materijom za Wall Street Journal tvrde da Apple sprema novi servis - internet radio.

Servis koji bi bio konkurent Pandori, a Apple je trenutno u pregovorima oko licenciranja muzike, prenosi ovaj list.

Apple internet radio servis verovatno bi dolazio kao preinstalirana aplikacija na Appleovim uređajima i mogao bi da se poveže sa iTunes nalogom korisnika kako bi znao koja je muzika koju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << oni slušaju i streamovao muziku po njihovom ukusu. Ili bi samo bio deo iTunesa.

Dok većina postojećih servisa koji funkcionišu tako što pružaju stream prilagođen korisniku, kakva je pomenuta Pandora ili Slacker i iHeartRadio, piše WSJ, ima ograničene uslove licenciranja, ograničen je, na primer, broj ponavljanja jedne pesme određenog izvođača u jednom sajtu, Apple traži direktnu licencu od izdavačkih kuća koja bi im pružila veću fleksibilnost.

Međutim, kao i Pandora, i Apple radio bi imao reklame, što bi bilo regulisano kroz njihovu iAd platformu.

Izvori tvrde da servis neće biti dostupan za Android platformu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.