Izvor: Radio Slobodna Evropa, 21.Maj.2013, 15:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Apple se sumnjiči za utaju poreza

Kompanija Apple sumnjiči se za utaju poreza, pa će prvi čovjek kompanije Tim Cook  odgovarati pred  istražnom komisijom Senata SAD-a.  Jedna od Appleovih filijala u Irskoj prijavila je prihod od 74 milijarde dolara u periodu od četiri godine, a nije platila skoro nikakav porez.  U 2011. godini ova filijala imala je prihod od 22 milijarde dolara, a platila je samo 10 miliona dolara poreza po stopi od 0,05 posto, piše britanski Guardian.
Pogledaj vesti o: Apple

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Apple utajio milijarde dolara poreza?!

Izvor: BanjalukaLive.com, 21.Maj.2013

Tehnološki gigant "Apple" nije samo najprofitabilnija američka kompanija u istoriji, nego i jedan od najvećih poreskih neplatiša u SAD-u, zaključio je senatski Pododbor za istrage, javlja Jutarnji.hr. Prema njihovom istraživanju čiji su rezultati objavljeni u ponedjeljak, "Apple" je između 2009....

Nastavak na BanjalukaLive.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.