Apple priprema interesantne proizvode

Izvor: B92, 24.Apr.2013, 14:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Apple priprema "interesantne proizvode"

Izvršni direktor Apple Tim Kuk priznao je da se širenje tržišta te firme usporilo, ali je istakao da se raduje onom što ih čeka tokom ove godine.

“Naš tim vredno radi na novom hardveru, softveru i uslugama i jedva čekamo da nove proizvode predstavimo ove jeseni i tokom 2014.” rekao je Kuk.

On je takođe pomenuo da njegov tim radi na “zanimljivim novim kategorijama proizvoda”.

Iako nije želeo da precizira na koje “kategorije” misli, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << šuška se da se radi na “pametnim satovima” i uređaju koji podseća na neku vrstu televizora. Naime, Kuk je prošle godine rekao da bi Apple voleo da se oproba u toj kategoriji.

Profit kompanije Apple pao je u drugom kvartalu finansijske 2013. godine prvi put od 2003. i to za 18 odsto - na 9,5 milijardi dolara, u odnosu na 11,6 milijardi dolara u istom periodu 2012.

Ukupni finansijski prihodi u drugom tromesečju (završenom krajem marta) povećani su za 11,2 odsto - na 43,6 milijardi dolara sa 39,2 milijarde u prva tri meseca prošle godine.

Epl je u prva tri ovogodišnja meseca prodao 37,4 miliona smarfona iPhonea, u poređenju sa 35,1 milion u istom periodu prošle godine.

Takođe je prodato 19,5 miliona iPada u odnosu na 11,8 miliona od januara do marta 2012. godine.

Na sniženje profita američke korporacije uticalo je povećanje konkurencije na tržištu mobilnih telefona i tablet računara, naročito jačanje aktivnosti južnokorejskog Samsunga, smatraju stručnjaci.

Rezultati Epla za drugi fiskalni kvartal smirili su investitore i umanjili njihov strah od smanjenja tražnje za proizvodima kompanije, uprkos prvom padu profita za deset godina i signala da se novi proizvodi verovatno neće pojaviti tako brzo kako bi to oni želeli.
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.