Apple preuzeo Asaii

Izvor: SEEbiz.eu, 15.Okt.2018, 15:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Apple preuzeo Asaii

NEW YORK - Američki softverski div Apple Inc kupio je inovativnu tvrtku za glazbenu analitiku Asaii kako bi poboljšao preporuke korisnicima glazbenih sadržaja, izvijestio je portal Axios, pozivajući se na neimenovane izvore.

Transakcija će stajati Apple nešto manje od 100 milijuna dolara, izvijestio je Axios u nedjelju.

Asaii bi mogao >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << pomoći Appleu da uspješnije konkurira Spotify Technologyju kroz izravnu suradnju s manjim diskografskim kućama i umjetnicima, stoji u izvješću.

Američki je div u rujnu dovršio akviziciju aplikacije za prepoznavanje glazbenih zapisa Shazam, što bi također trebalo ojačati njegovu poziciju u konkurenciji sa Spotifyjem, vodećom tvrtkom u segmentu reproduciranja glazbe 'na zahtjev'.

U Appleu i Asaiiju nisu bili dostupni za komentar informacije izvan redovitog radnog vremena.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.