Počelo predstavljanje novog ajfona

Izvor: Blic, 10.Sep.2013, 20:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počelo predstavljanje novog ajfona

U sedištu kompanije Epl počelo predstavljanje nove generacije uređaja, među kojima najviše interesovanja izaziva ajfon 5S.

Prvi čovek kompanije Tim Kuk je izašao na scenu u 10 sati po lokalnom vremenu i započeo priču o uspesima Epla u proteklih godinu dana. Spomenuo je Ajtjuns festival na kojem je nastupala Ledi Gaga i koji je prenošen uživo u 100 zemalja.

Nakon toga je govorio o prodaji uređaja >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sa AjOS operativnim sistemom, čija će cifra dostići 700 miliona narednog meseca.

Sledeći govornik je Greg Federighi koji je govorio o novim kontrolama, centru za notifikacije i načinu na koji uređaj uči navike korisnika u novoj verziji operativnog sistema. Tu je univerzalna pretraga svih sadržaja u telefonu kao i grupisanje fotografija po lokaciji na kojoj su načinjene. Preko 200 noviteta donosi AjOS 7, koji će biti dostupan od 18. septembra, a uređaji na kojima će raditi su ajfon 4, ajped 2 i ajpod 5 i sve novije generacije tih modela.

Fil Šiler izašao da govori o jednom od dva nova modela ajfona. Jeftiniji, nosiće oznaku 5c, dolaziće u šest boja, posedovaće ekran od četiri inča i kućište će biti izrađeno od silikona koje može da se menja. Pokretaće ga procesor A6 koji se nalazi u prethodnoj generaciji, a osim retina displeja tu je veća baterija u odnosu na ajfon 5. Cena modela od 16 GB iznosiće 99 dolara, dok će model od 32 GB koštati 199 dolara. Maske će moći da se kupe po ceni od 29 dolara.

Ubrzo nakon njega počelo je predstavljanje modela 5s, koji će dolaziti u tri boje, crnoj, zlatnoj i sivoj. Prvo se govorilo o performansama, a novi model će imati čip A7, sa 64-obitnom arhitekturom koja se može videti u desktop računarima. Zbog toga je novi ajfon duplo brži od prethodne generacije i čak 40 puta brži od prvog ajfona. Novi procesor će omogući veće grafičke sposobnosti, pogotovo na nivou video igara.

Od noviteta tu je i dodatak nazvan "M7 koji preciznije i neprestano prati kretanje korisnika, što će u mnogome pomoći korisnicima prilikom vežbanja,

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Apple

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Počelo predstavljanje novog ajfona

Izvor: Dzungla.org, 10.Sep.2013

U sedištu kompanije Epl počelo predstavljanje nove generacije uređaja, među kojima najviše interesovanja izaziva ajfon 5S.. OpširnijeBlic

Nastavak na Dzungla.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.