Apple predlaže manje SIM kartice

Izvor: B92, 18.Maj.2011, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Apple predlaže manje SIM kartice

Kako bi proizvodili tanje uređaje, iz kompanije Apple predlažu promenu važećih standarda u izradi SIM kartica.

Ovakav predlog upućen je i evropskom telu zaduženom za standarde u telekomunikaciji, ETSI, ali iz ovog instituta navode da još uvek nije doneta odluka o tome da li će se krenuti sa radom na standardizaciji manjih kartica.

"Proces može potrajati, godinu dana ili više, ukoliko postoji neslaganje među konkurentskim stranama u ovoj oblasti. Ipak, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ukoliko postoji načelni konsenzus među kompanijama, proces može biti ubrzan i završen za nekoliko meseci", navode iz ove organizacije.

Analitičari smatraju da ukoliko ovaj predlog bude usvojen i druge kompanije će ubrzo krenuti sa korišćenjem manjih SIM kartica.

"U nekom momentu, kada veličina i težina smartfona postane ključna karakteristika, i drugi proizvođači će krenuti istim putem", smatra analitičar kompanije IDC, Francisko Džeronimo.

Apple nije komentarisao ove navode, a kompanija je u ovom predlogu dobila podršku i operatera Orange, iz kog stižu najave da bi uređaji sa novim manjim SIM karticama mogli biti na tržištu već sledeće godine.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Apple predlaže manje SIM kartice

Izvor: medio.rs, 18.Maj.2011

Kako bi proizvodili tanje uređaje, iz kompanije Apple predlažu promenu važećih standarda u izradi SIM kartica.

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.