Apple potukao Samsung na sudu, opet!

Izvor: Mondo, 20.Sep.2015, 18:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Apple potukao Samsung na sudu, opet!

Apple dobio sudski spor koji je pre četiri godine pokrenuo protiv Samsunga.

Foto: MONDO portal. Galaxy Note 3 pored modela Note 2.

Apelacioni sud pri Saveznom sudu u Vašingtonu ocenio je da je prvostepeni sud u San Hozeu (Kalifornija) zloupotrebio svoje diskreciono pravo odbacivši u avgustu 2014. godine zahtev kompanije Apple za povlačenje iz prodaje tri modela uređaja Samsunga, preneo >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << je Rojters.

Apple je podneo taj zahtev, nakon što je uspeo da dokaže u maju 2014. godine da je Samsung bez dozvole primenio kod svojih uređaja tri patenta koji pripadaju američkoj kompaniji, tako da je Samsung čak bio osuđen na plaćanje odštete od 120 miliona dolara (106 miliona evra).

Reč je o patentima iPhone uređaja, i to - otključavanje telefona prevlačenjem prsta, opcija za autokorekciju i sistem za detekciju podataka u tekstovima.

Ovo je važan uspeh za Apple i kompanije koje žele da zaštite svoje patente”, rekao je Nik Rodeli, koji je na čelu CFRA Legal Edge kompanije. “Ovo proširuje njihov uticaj u Americi i otežava novim igračima ulaz na tržište SAD”. Presuda se odnosi na stare Samsung modele, Galaxy II i Note II, zbog čega presuda najverovatnije neće značajno uticati na poslovanje kompanije. Samsung su na suđenju podržali Google, kao vlasnik Android platforme, HTC, LG i mnoge druge. Te kompanije nako presude rekle su da ona može uticani na to da vlasnici patenata nepravedno manipulišu svojim patentom radi podrivanja konkurencije.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebooku,Twitteru i Instagramu.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.