Apple postao vlasnik Shazam-a

Izvor: NovaEnergija.net, 29.Sep.2018, 10:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Apple postao vlasnik Shazam-a

Britanska kompanija Shazam, poznata po popularnoj aplikaciji za prepoznavanje muzike i pesama, prodata je Apple-u po ceni od 400 mil USD.
Sama kupovina najavljena je još u decembru 2017. godine.
Međutim, Evropska regulatorna komisija je u aprilu ove godine pokrenula istragu, zbog mogućnosti da bi ova akvizicija mogla da dovede Apple Music u poziciju >> Pročitaj celu vest na sajtu NovaEnergija.net << nepoštene prednosti.
Komisija je početkom septembra odobrila ovu kupovinu.
Kako je Apple najavio, jedna od posledica ovog prezimanja biće eliminisanje reklama iz aplikacije Shazam.
Kako navode specijalizovani sajtovi, jedan od glavnih razloga za ovu kupovinu moglo bi da bude to što Apple mora da održi korak sa konkurencijom budući da je Google Pixel pametni telefon u stanju da automatski prepozna pesmu bez potrebe da korisnik posebno nešto aktivira.
Osim toga, Apple-u je od velikog značaja i činjenica da je Shazam u stanju da identifikuje više od 20 miliona pesama.
Izvor: B92
Foto: Pixabay

Nastavak na NovaEnergija.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NovaEnergija.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NovaEnergija.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.