Apple osvaja američke škole

Izvor: B92, 22.Okt.2012, 16:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Apple osvaja američke škole

Nastavnica matematike u školi "Inovejšn midl skul" u San Dijegu, Džuli Garsija, podelila je nedavno učenicima sedmog razreda tablet uređaje IPad i pokazala im kako da ih koriste za izradu tabela i grafikona, kao i za snimanje videa.

Garsija je jedna od prvih nastavnika koji su koristili jedan od 25.000 tablet uređaja IPad , koliko je školstvo San Dijega kupilo ove godine od kompanije Apple, prenosi agencija Blumberg.

"Radi se o ''kul'' faktoru. Oni su zaista >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << motivisani", rekla je Garsija, pokazujući na učionicu punu đaka koji energično tipkaju po tabletima.

Brojne američke opštine bi, međutim, cena više nego "kul" faktor mogla da privuče kupovini nove, manje verzije IPada, koju će Apple 23. oktobra predstaviti u Kaliforniji.

Apple je dugo lider u obrazovanju, a škole su prihvatile IPad odmah nakon njegovog lansiranja 2010. Međutim, kako deficiti fiskalnih budžeta sprečavaju prekomernu potrošnju, sve više škola okreće se mobilnim uređajima kao alternativi za skuplje laptop računare.

Sada će škole, kao i drugi potrošači, dobiti još jedan cenovni podstrek: IPad mini mogao bi da košta oko 250 dolara, u odnosu na 500 do 830, koliko treba izvojiti za standardni model.

"Udaljavamo se od desktop i laptop računara. U 90 odsto slučajeva, sada koristimo mobilne uređaje", naveo je Džejms Pons, upravnik školskog distrikta "Mekalen indipendent" u Teksasu.

"Inovejšn midl skul" je ranije kupovao računare firme "Lenovo", jer su računari firme Apple bili suviše skupi, izjavio je direktor škole Harlan Klajn, dodajući da je Apple sada, sada, konkurentan".

Novi dolazi u kritično vreme za Apple, čije su akcije potonule za 13 odsto od rekordnog nivoa zabeleženog 19. septembra, dva dana pre lansiranja IPhonea.

Da bi privukao nastavnike, Apple redovno organizuje sastanke sa školama širom SAD i razvija brojne obrazovne aplikacije.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Apple osvaja američke škole

Izvor: ItRešenja.com, 23.Okt.2012, 14:25

Nastavnica matematike u školi “Inovejšn midl skul” u San Dijegu, Džuli Garsija, podelila je nedavno učenicima sedmog razreda tablet uređaje IPad i pokazala im kako da ih koriste za izradu tabela i grafikona, kao i za snimanje videa. Garsija je …The post Apple osvaja američke škole appeared...

Nastavak na ItRešenja.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.