Apple novčano kažnjen u Italiji

Izvor: B92, 27.Dec.2011, 18:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Apple novčano kažnjen u Italiji

Zbog toga što nije na pravi način informisao italijanske kupce o njihovom pravu na dvogodišnju garanciju, Apple će morati da plati 900.000 evra.

Italijansko antimonopolsko regulatorno telo traži od Applea da plati ovu naknadu zbog toga što je korisnicima nudio samo godinu dana garancije, a za narednu godinu im naplaćivao, iako, po italijanskom zakonu, kupci moraju imati pravo na dve godine garancije.

"Informacije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << o dodatnoj garanciji, AppleCare Protection Plan, ohrabruju korisnike da kupe uslugu bez jasnog objašnjenja da se preklapa sa periodom besplatne podrške koji je obezbeđen zakonom", navodi se u saopštenju.

Apple za sada nije dao zvaničan komentar.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.