Apple kupio proizvođača senzora pokreta

Izvor: ITsvet.com, 25.Nov.2013, 10:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Apple kupio proizvođača senzora pokreta

Kompanija Apple je kupila PrimeSense, izraelsku kompaniju koja je specijalizovana za proizvodnju tehnologije detektovanja 3D kretanja. PrimeSense je najpoznatiji po tome što razvija elemente za kontrolu gestovima za Microsoft Kinect i što je ovu tehnologiju donela na mobilne uređaje. Ova kupovina je dodatno podgrejala priče o tome da Apple planira da razvije ove proizvode kao što je Apple TV. Apple je potvrdio sporazum ali nije izneo finansijske detalje. Neki od izveštaja sugerišu da je reč o sumi od $360 miliona. Ovaj sporazum je stigao u momentu kada je Apple počeo da više eksperimentiše sa kontrolom gestovima.

Nastavak na ITsvet.com...






Povezane vesti

„Epl” razvija tehnologiju „na pokret”

Izvor: Politika, 25.Nov.2013

Kompanija preuzela firmu specijalizovanu za proizvodnju senzora koji omogućavaju komunikaciju između korisnika i računara bez ikakvog kontakta..Posle više meseci nagađanja u informatičkim krugovima, „Epl” je konačno juče potvrdio da je kupio „Prajm sens”, izraelsku firmu za proizvodnju...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ITsvet.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ITsvet.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.