Apple je kupio trogodišnje zalihe safirnih ekrana?

Izvor: B92, 21.Feb.2014, 22:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Apple je kupio trogodišnje zalihe safirnih ekrana?

Nedavno su se pojavile glasine da će se Apple okrenuti skupim ali izuzetno kvalitetnim safirnim ekranima kada su u pitanju njihovu naredni proizvodi, a polako se čini da će se one najverovatnije i obistiniti.

Izvršni direktor Canonicala Mark Šatlvort javno je izjavio da je kompanija iz Kupertina kupila ogromnu zalihu safirnih ekrana.

Apple je upravo kupio trogodišnje zalihe safirnih ekrana od >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kompanije koju smo mi angažovali da pravi displeje za Edge“, izjavio je.

S obzirom da kampanja skupljanja sredstava za Edge nije uspela, Apple je uskočio i kupio safirne ekrane koji bi mogli da se pojave sa modelom iPhone 6.

Prilikom razgovora. Šatlvort je dodao da je Apple počeo da opisuje svoju narednu generaciju mobilnih procesora kao procesore koji su kvalitetni poput onih koji se nalaze u desktop kompjuterima – u pitanju je još jedna stvar koja je trebalo da pronađe svoj put do Edge smartfona njegove firme.

Apple je već koristio safirno staklo na objektivu zadnje kamere i senzor za čitanje otiska prstiju na iPhoneu 5S, a u januaru su se pojavile glasine da bi kompanija safir mogla da koristi ne samo za ekrane već i za procesore i ostale komponente. Edge: Telefon koji (skoro) niko nije želeo

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.