Apple ipak, najpovoljniji

Izvor: ITsvet.com, 07.Avg.2011, 12:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Apple ipak, najpovoljniji

Intel-ov ultrabook razlog je sve većeg nezadovoljsva među tajvanskim proizvođačima računara budući da su navikli na to da imaju jeftinije uređaje u odnosu na kompaniju Apple. Činjenica da je potrebno metalno kućište, solid-state drive-ovi i efikasne litijum-polimer baterije da bi se izradila replika MacBook Air modela, sve do sprečava kompaniju da bude konkurentna kompaniji Apple po pitanju cene. Kao jedno od mogućih rešenja navodi se da bi Intel trebao da snizi svoje cene jer u protivnom neće biti nikakve šanse da se pobedi Air. Inače, Intel-ov hardver koji je deo ovog sistema vrednog $1.000, vredi trećinu ove cene.

Nastavak na ITsvet.com...






Povezane vesti

TDK GBDriver RS3 SAT SSD

Izvor: ITsvet.com, 08.Avg.2011, 08:35

Tokijska kompanija TDK Corp. je najavila GBDriver RS3 seriju 2.5“ solid state drive-ova koji su namenjeni da se koriste u okviru tablet računara, thin klijent modela kao i ugrađneih uređaja. Novi SSD uređaji koriste TDK kontroler, karakteriše ih SATA 3.0Gbps interfejs, automatska 128-bitna AES...

Nastavak na ITsvet.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ITsvet.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ITsvet.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.