Novo sedište “Epla” biće veće od Pentagona

Izvor: Blic, 22.Avg.2011, 15:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novo sedište “Epla” biće veće od Pentagona

Američka kompanija "Epl" (Apple) planira da izgradi novo sedište koje će po površini biti veće od Pentagona - glavnog štaba američkog Ministarstva odbrane.

Vlasti američkog grada Kupertino, gde se nalaze sedišta najpoznatijih svetskih IT korporacija, javno su predstavili zahteva kompanije "Epl" za izgradnju novog sedišta.

Reč je o izuzetno >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ambicioznoj arhitektonskoj intervenciji za koju je zadužen poznati arhitektonski studio "Foster plus Partners". Iako se vest o planovima za izgradnju ovog objekta pojavila u javnosti još u junu, tek su pre nekoliko dana objavljeni detaljni planovi i konačan izgled objekta.

Veoma kompleksan program je oblikovan unutar objekta cirkularnog izgleda, koji pomalo podseća na svemirski brod. Projekat uključuje radne prostorije i istraživački centar na oko 300.000 kvadratnih metara, amfiteatar sa 1.000 mesta za sedenje, restoran, fitnes centar i centralni park.

Prema zvaničnom saopštenju "Epl" planira da se useli u ovaj objekat krajem 2015. godine, objavljeno je na Internet portalu "Građevinarstvo.com". Ta američka kompanija se bavi razvojem, proizvodnjom i prodajom ličnih racunara, medija plejera i računarskog hardvera i softvera.

Najpoznatiji proizvod ove kompanije je lični računar Mekintoš ili Mek (Macintosh), a firma je poznata i po operativnom sistemu Mac OS X i liniji medija plejera "ajpod".

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Apple gradi "svemirsku" upravnu zgradu

Izvor: Mondo, 22.Avg.2011

Američka kompanija Apple planira da izgradi novo sedište koje će po površini biti veće od Pentagona, glavnog štaba američkog Ministarstva odbrane.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.