Apple dominira 64-bitnim mobilnim čipovima

Izvor: ITsvet.com, 13.Mar.2014, 09:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Apple dominira 64-bitnim mobilnim čipovima

Kompanija Apple dominira u svetu 64-bitnih mobilnih čipova budući da konkurentski proizvođači pametnih telefona čekaju 64-bitnu verziju Android operativnog sistema. Međutim, ABI Research upozorava da bi ta inicijalna prednost mogla da se ospe u naredne četiri godine. Prva 64-bitna verzija Android operativnog sistema očekuje se u drugoj polovini ove godine, što će dodatno unaprediti prihvatanje mobilnih uređaja i tablet računara koje odlikuje kompatibilnost sa 64-bitnim sistemom. ABI Research navodi da će oko 182 miliona 64-bitnih procesora biti isporučeno do kraja ove godine.

Nastavak na ITsvet.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Android 4.4 KitKat za LG G2 stiže u Srbiju tokom marta

Izvor: KupiMobilni.com, 13.Mar.2014

Kompanija LG Electronics najavila je da se unapređena verzija Android 4.4 KitKat operativnog sistema za LG G2 smart telefon očekuje na srpskom tržištu u toku marta ove godine.

Nastavak na KupiMobilni.com...

ASRock očekuje proširenje server poslovanja

Izvor: ITsvet.com, 14.Mar.2014, 08:07

Nakon godinu dana prisustva u industriji servera, ASRock očekuje porast profitabilnosti i poslovanja u toku naredne godine. Pored server i uređaja za skladištenje, potražnja za ugrađenim proizvodima kao što su POS kiosci, Thin klijenti i kockarske mašine takođe je u porastu, a ASRock želi svoje...

Nastavak na ITsvet.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ITsvet.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ITsvet.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.