Izvor: Nezavisne Novine, 19.Jan.2018, 08:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Apple će platiti 38 milijardi dolara poreza za vraćanje novca u SAD

SAN FRANCISKO - Američki tehnološki gigant Apple će platiti oko 38 milijardi dolara poreza na vraćanje više milijardi dolara u SAD, i potrošiće na desetine milijardi dolara na kreiranje novih radnih mjesta u zemlji i izgradnju novih centara u narednim godinama.

Proizvođač "ajfona" je najavio kapitalnu potrošnju od 30 milijardi dolara u SAD u narednih pet godina i otvaranje 20.000 novih radnih mjesta u svojim postojećim centrima i u novom kampusu koji planira da >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << otvori, prenosi njujorška agencija "Blumberg".

Nove investicije i aktuelna potrošnja će direktno doprineti američkoj ekonomiji sa 350 milijardi dolara, poručuju iz tehnološke kompanije.

"Fokusirani smo na naše investicije u područjima koja mogu imati direktnog uticaja na kreiranje novih radnih mjesta", izjavio je izvršni direktor kompanije Tim Kuk.

Epl posjeduje oko 250 milijardi dolara novčanih sredstava u inostranstvu, ali će zahvaljujući izmjenama poreskog zakona u SAD, biti u mogućnosti da ta sredstva vrati u zemlju po nižim troškovima.

Epl je posljednja u nizu kompanija koja promoviše planove o ulaganju u SAD nakon reforme američkog poreskog sistema, kojom je stopa korporativnog poreza smanjena sa 35 na 21 posto.

Najnovije vijesti prouzrokovale su da akcije Epla skoče za 1,7 odsto na rekordnih 179,10 dolara po akciji.

Kompanija u SAD-u trenutno zapošljava oko 84.000 radnika.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.