Apple ID nalozi za 15$ na dark webu

Izvor: ItRešenja.com, 14.Mar.2018, 08:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Apple ID nalozi za 15$ na dark webu

Internet stranica Top10VPN, koja se inače bavi recenzijama različitih VPN usluga, sprovela je istraživanje o kretanju cena korisničkih naloga za pojedine online servise na dark webu.

Utvrđeno je da se Apple ID korisnička imena i lozinke prodaju po prosečnoj ceni od 15,39 dolara. Ističe se da se spomenuti Apple ID nalozi uglavnom prikupljaju metodom koja uključuje >> Pročitaj celu vest na sajtu ItRešenja.com << phishing elektronsku poštu.

Na dark webu najvišu cenu dosežu PayPal nalozi čiji se podaci prodaju po ceni od 274 dolara, dok se bankovni račun prodaje po prosečnoj ceni od 160,15 dolara (u proseku bankovni računi dosežu cenu koja je predstavlja 10% od ukupno raspoloživih sredstava na njima). Amazon nalozi se prodaju za oko 10 dolara ili čak i manje, a istu cenu dosežu i Skype nalozi.

Nalozi za servis eBay nešto su skuplji te se prodaju s prosečnom cenom od 12 dolara. U ponudi su i naozi za određene stranice za upoznavanje što u proseku košta oko 3,11 dolara. Podaci o debitnim karticama prodaju se s cenom od 67,50 dolara, a kreditne kartice su nešto jeftinije te se prodaju po ceni od 50 dolara. Podaci sa pasoša prodaju se po prosečnoj ceni od 60 dolara.

Izvor: IT Vesti

Nastavak na ItRešenja.com...






Povezane vesti

Apple ID nalozi prodaju se na Dark webu za 15 dolara

Izvor: Informacija.rs, 14.Mar.2018

Istraživanje koje je sprovela firma Top10VPN otkrilo je da su Apple ID nalozi izuzetno vredni na "mračnom webu" i da su to najskuplji nefinansijski računi koje hakeri prodaju. Apple ID koštaju u proseku 15,39 dolara, i to je najveća cena koju kupac treba da plati za račun koji nije ni na koji način...

Nastavak na Informacija.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ItRešenja.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ItRešenja.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.