Apple A8 procesor će biti brži od 2GHz

Izvor: ITsvet.com, 16.Jul.2014, 14:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Apple A8 procesor će biti brži od 2GHz

Za svoj A8 procesor kompanija Apple planira da unapredi brzine radnih taktova na 2GHz i više, ali će ovaj procesor ipak imati dva jezgra. A7 procesor koji je korisšćen kod iPhone 5s, iPad Air i Retina iPad mini modela radni takt je bio 1.3GHz, pri čemu je ovaj procesor takođe imao 2 jezgra. Kada je reč o A8 procesoru očekuje se da će kompanija za njega koristiti 20nm tehnološki proces umesto 28nm procesa koji je korišćen kod A7. Neke glasine su ranije sugerisale da bi Apple mogao da odluči da pređe na quad core procesore ove godine. Mnogi rivalski Android i Windows Phone uređaji koriste quad core čipove, dok A7 koristi optimizovanu 64-bitnu arhitekturu.
Pogledaj vesti o: Android

Nastavak na ITsvet.com...






Povezane vesti

Braswell Atom u prvom kvartalu 2015. godine

Izvor: ITsvet.com, 16.Jul.2014

Intel trenutno prodaje svoje dobro poznate Bay Trial-M SoC modele pod Pentium i Celeron brendovima i to mu sjajno ide. Najbrži od modela je trenutno Pentium N3540 model koji je predstavljen u drugom kvartalu ove godine. Reč je o modelu sa četiri jezgra i četiri niza čiji je radni takt 2.16GHz u...

Nastavak na ITsvet.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ITsvet.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ITsvet.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.