AMERIČKA VLADA UDARILA NA EPL - Podneta ozbiljna tužba protiv multinacionalne kompanije

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Mar.2024, 18:21

AMERIČKA VLADA UDARILA NA "EPL" - Podneta ozbiljna tužba protiv multinacionalne kompanije

"Epl" negira optužbe.
Ministarstvo pravde SAD i više desetina država podneli su u četvrtak tužbu protiv kompanije Apple zbog monopola i zloupotrebe istog. To je najnovija – ali najveća – u nedavnom nizu optužbi za monopol na račun velikih tehnoloških kompanija od strane američke vlade, koja se obračunava sa masivnom industrijom čija je moć u poslednjih nekoliko decenija bila uglavnom nekontrolisana.
Kako su istakli u optužbi gigant je ilegalno sprečavao konkurenciju u poslovanju restrikcijama pristupa njegovom softveru i hardveru, i sada se na udaru nalaze kompaniji "core" proizvodi kao što je iMessage servis i sistem interakcija i povezivanja između Apple-ovih uređaja....
Pogledaj vesti o: Apple

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.