22 patenta za olovke iz Apple-a

Izvor: Blic, 11.Feb.2014, 17:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

22 patenta za olovke iz Apple-a

Kompanija Apple je patentirala 22 različitih tehnologija koje se odnose na elektronske olovke, tako da se može očekivati ovakav uređaj u skorijoj budućnosti.

Navodno, Apple smatra da korišćenje prstiju za kontrolu uređaja nije dovoljno, pa je ova kompanija nedavno patentirala 22 odvojena patenta za "pametne" olovke. One će verovatno nositi ime „iPen“.

Pored osnovne upotrebe, Apple planira >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da u od olovke napravi dodatni izvor napajanja, kameru, snimač zvuka, žiroskop, akcelerometar, laserski pokazivač, projektor. Takođe, može se koristiti kao miš za upravljanje gestikulacijom kroz vazduh.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

22 patenta za olovke iz Apple-a

Izvor: Dzungla.org, 11.Feb.2014

Kompanija Apple je patentirala 22 različitih tehnologija koje se odnose na elektronske olovke, tako da se može očekivati ovakav uređaj u skorijoj budućnosti. . OpširnijeBlic

Nastavak na Dzungla.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.