Zarobljeno stotinu brodova kod Bezdana

Izvor: Glas javnosti, 30.Nov.2011, 07:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zarobljeno stotinu brodova kod Bezdana

NOVI SAD - Gotovo stotinu teretnih brodova "zarobljeno" je na deonici Dunava kod Bezdana i Apatina, na deonici između srpske i mađarske granice zbog izuzetnog niskog vodostaja reke.

Teretni saobraćaj je potpuno zaustavljen, jer vodostaj iznosi minus 56 centimetara kod Bezdana, odnosno minus 16 centimetara kod Apatina.

Da bi ovi brodovi mogli da nastave plovidbu potrebno je da vodostaj poraste za otprilike pola metra, ali u vremenskim prognozama nisu najavljene >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << kiše, rečeno je u Lučkoj kapetaniji u Bezdanu. Reč je o brodovima koji prevoze teret od više od 1.000 tona.

U slučaju daljeg opadanja vodostaja, jer zimi sneg i mrazevi ne povećavaju vodostaj, plovidba brodova mogla bi da bude potpuno zaustavljena. O snabdevanju posada pijaćom vodom i hranom brine se poseban mali brod Lučke kapetanije.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.