Stotinu teretnih brodova zarobljeno na Dunavu zbog niskog vodostaja

Izvor: Blic, 29.Nov.2011, 10:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stotinu teretnih brodova zarobljeno na Dunavu zbog niskog vodostaja

Gotovo stotinu teretnih brodova "zarobljeno" je na deonici Dunava kod Bezdana i Apatina, na deonici između srpske i mađarske granice, zbog izuzetnog niskog vodostaja reke.

Teretni saobraćaj je potpuno zaustavljen, jer vodostaj iznosi minus 56 centimetara kod Bezdana, odnosno minus 16 centimetara kod Apatina.

Da bi ovi brodovi mogli da nastave plovidbu, potrebno je da vodostaj poraste za otprilike >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pola metra, ali u vremenskim prognozama nisu najavljene kiše, rečeno je Beti u Lučkoj kapetaniji u Bezdanu.

Reč je o brodovima koji prevoze teret od više od 1.000 tona. U slučaju daljeg opadanja vodostaja, jer zimi sneg i mrazevi ne povećavaju vodostaj, plovidba brodova mogla bi da bude potpuno zaustavljena.

O snabdevanju posada pijaćom vodom i hranom brine se poseban mali

brod Lučke kapetanije.

Povezane vesti: Vodostaj Dunava i dalje opada

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Saobraćaj na Dunavu stao

Izvor: B92, 29.Nov.2011

Bezdan -- Gotovo stotinu teretnih brodova zarobljeno je na deonici Dunava kod Bezdana i Apatina zbog izuzetnog niskog vodostaja reke...Brodovi su zaustavljeni na deonici između srpske i mađarske granice...Teretni saobraćaj je potpuno zaustavljen, jer vodostaj iznosi minus 56 centimetara kod Bezdana,...

Nastavak na B92...

Zaustavljen teretni saobraćaj na Dunavu

Izvor: S media, 29.Nov.2011

Gotovo stotinu teretnih brodova "zarobljeno" je na deonici Dunava kod Bezdana i Apatina, na deonici izmedju srpske i madjarske granice, zbog izuzetnog niskog vodostaja reke...Neobični stanovnik Dunava..Tadić: Srbija će imati najviše mostova na Dunavu! (VIDEO)..Pušten u saobraćaj most na Dunavu...

Nastavak na S media...

Prekinut teretni saobraćaj na Dunavu

Izvor: EMportal, 29.Nov.2011

Gotovo 100 u teretnih brodova stoji na Dunavu kod Bezdana i Apatina, između srpsko-mađarske granice, zbog izuzetnog niskog vodostaja reke.

Nastavak na EMportal...

Sto teretnjaka zarobljeno na Dunavu

Izvor: Vesti-online.com, 29.Nov.2011

Gotovo stotinu teretnih brodova "zarobljeno" je na deonici Dunava kod Bezdana i Apatina, na deonici između srpske i mađarske granice, zbog izuzetnog niskog vodostaja reke...Teretni saobraćaj je potpuno zaustavljen, jer vodostaj iznosi minus 56 centimetara kod Bezdana, odnosno minus 16 centimetara...

Nastavak na Vesti-online.com...

Zarobljeno stotinu brodova kod Bezdana

Izvor: Glas javnosti, 30.Nov.2011, 07:21

NOVI SAD - Gotovo stotinu teretnih brodova "zarobljeno" je na deonici Dunava kod Bezdana i Apatina, na deonici između srpske i mađarske granice zbog izuzetnog niskog vodostaja reke...Teretni saobraćaj je potpuno zaustavljen, jer vodostaj iznosi minus 56 centimetara kod Bezdana, odnosno minus 16 centimetara...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.