Vrtić u Svilojevu uskoro u novom ruhu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Nov.2019, 16:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vrtić u Svilojevu uskoro u novom ruhu

U Svilojevu su u toku građevinski radovi na adaptaciji objekta predškolske ustanove, a sredstva su obezbeđena od Ministarstva bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku Srbije, uz dodatna iz budžeta opštine Apatin.

Stari objekat vrtića u Svilojevu više decenija čekao je rekonstrukciju od poda do plafona.

U toku su radovi na fasadi, izolaciji, sanitarnom prostoru i kuhinji, a zameniće >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << se stolarija, podovi i obezbediti nova prateća unutrašnja oprema za celodnevni boravak dece u ustanovi.

"Uslovi za decu i rad bili su jako teški, ložila drva, a dobićemo gas, izolacija godinama nije bila dobra, prozori su bili jako loši i produvavalo je, toaleti su bili dotrajali… Ceo prostor bio je daleko od dobrog i idealnog za smeštaj dece" , navodi Marta Deže, vaspitačica u Svilojevu.

Mališani iz Svilojeva privremeno su smešteni u prostorije seoskog udruženja penzionera.

"Jedva čekam da bude gotov naš novi vrtić i da se igram sa svojim drugarima", kaže Nataša Jokić, devojčica iz vrtića.

Nadležni ističu da su pojedini vrtići u naseljenim mestima apatinske opštine već obnovljeni, te da se ovim merama polulacione politike žele stvoriti uslovi da bude upisano što više dece.

"U Svilojevu smo krenuli sa vrtićem, nakon toga sledi rekonstrukcija škole. Do sada smo renovirali ustanovu u Prigrevici, a planiramo i u Sonti. Dobili smo sredstva iz mera razvijanja populacione politike, a vrednost investicije je preko 12 miliona dinara. Radove finansira Minsitarstvo bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku Srbije uz sufinasiranje opštine Apatin, dok će opremanje kompletnog vrtića finansirati isključivo opština Apatin", ističe Dubravka Korać, zamenica predsednika opština Apatin.

Mališani i zaposleni očekuju povratak u ustanovu do kraja decembra. Vrtić u Svilojevu pohađaju deca na srpskom i mađarskom jeziku.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.