Umetnost u doba korone, vreme da inspiracija procveta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Apr.2020, 08:45

Umetnost u doba korone, vreme da inspiracija "procveta"

Kako se pojedini apatinski slikari snalaze u situaciji vanrednog stanja i na koji način vide pandemiju, te da li je ovo vreme da inspiracija “procveta” kod kuće proveravali smo u Apatinu.

Naime, slikar i arhitekta Nebojša Šćekić opremio se kaže platnima i bojama kako bi zabeležio svaki svoj lični trenutak i doživljaj sveta, dok pandemija ne prođe, a radi na pripremi slika za sledeću izložbu pod nazivom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << “Iz doba korone”.

Njegov atelje je njegov karantin, ističe apatinski arhitekta i slikar Nebojša Šćekić. Inspiraciju sagledava u pandemiji, a od kada je isključivo #KodKuće dodaje da ne prestaje stajati za šatfelajem gde živi njegov umetnički svet prenesen na dela tehnikom ulje na platnu.

"Izdigao sam se iznad ove teške situacije. Napravio sam zalihe platna ulja i boja. Okrenuo sam se svetoj strani izolacije, ja radim na umetnosti. Nadam se da će jednog dana sve ovo prestati i da će iz ove situacije nastati izložba koja će se zvati - iz doba korone", kazao je Nebojša Šćekić, slikar i arhitekta iz Apatina.

Šćekić se nakon karijere uspešnog arhitekte, poslednjih godina intenzivno posvetio slikarstvu, a do sada je uradio više stotina portreta, pejzaža i motiva inspirisanih, kako kaže, ličnim trenutkom.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.