UDOVIČIĆ POSETIO APATIN I SOMBOR: Nastavljamo sa ulaganjima

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Nov.2021, 20:42

UDOVIČIĆ POSETIO APATIN I SOMBOR: Nastavljamo sa ulaganjima

Učenicima i sportistima uručeni kompleti sportske opreme.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić posetio je danas Apatin i Sombor i razgovarao sa predstavnicima lokalnih samouprava i mladim sportistima o aktuelnim uslovima za bavljenje sportom u tim opštinama. Tom prilikom učenicima i sportistima uručeni su kompleti sportske opreme za školske fiskulturne sale - koševi, golovi, mreže za odbojku i po 40 lopti. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Ministar je u Apatinu posetio učenike Tehničke škole sa domom učenika. Tokom boravka u Apatinu ministar se družio i sa sportistima Omladinskog rukometnog kluba Apatin i razgovarao o uslovima za treniranje i inicijativama za dalji razvoj i popularizaciju sporta u ovoj opštini.

 - Nastavite da svakoga dana nadograđujete svoja znanja i veštine, ali i da se bavite sportom, jer jedino uz redovnu fizičku aktivnost možete biti zdravi i puni energije za nove uspehe - istakao je ministar Udovičić.

Prilikom posete Somboru ministar Udovičić je obišao učenike Osnovne škole ''Nikola Vukićević'' i Fudbalski klub Radnički 1912.

 - Ulaganje u sport ima višestruke koristi i zato ćemo nastaviti da opremamo fiskulturne sale širom naše Srbije najnovijom opremom, kako bi mladi mogli da slobodno vreme provode uz sportske aktivnosti i zdravo se razvijaju. Važno je da mladi prepoznaju benefite bavljenja sportom i uvrste ga u svoje svakodnevne aktivnosti, rekao je ministar. A naš je zadatak da neprestano motivišemo sve veći broj dece da se priključe u sistem školskog sporta. Nastavićemo da prilikom obilaska sportskih klubova i škola širom naše zemlje promovišemo sport kao najbolji izbor za provođenje slobodnog vremena, ulaganje u zdravlje i popularizaciju pravih vrednosti koje donosi sport - poručio je Udovičić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.