Izvor: 025info.rs, 28.Maj.2018, 11:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U petak nova izložba u galeriji Meander

U galeriji ,,Meander” Kulturnog centra Apatin, u petak 01. juna, sa početkom u 19 sati, biće otvorena izložba radova Adrijane Mračine (skulpture). Adrijana Mračina je rođena 12.10.1985. godine u Somboru. Završila je srednju Umetničku školu za dizajn “Bogdan Šuput” odsek tekstil u Novom Sadu. Na Akademiji umetnosti u Novom Sadu završava osnovne (2010 godine) i master studije u klasi profesorke Borislave Prodanović Nedeljković (2012 godine). Dobija nagradu za "VELIKI AKT" koju dodeljuje katedra za vajarstvo. 2010. godišnja nagrada Departmana likovnih umetnosti  za najuspesniji rad u oblasti Vajarstvo. Tokom svog rada bavi se istraživanjem u skulpturi, kroz različite materijale pre svega je to terakota, recikliža, rad u metalu, drvetu i korišćenje prirodnih mateijal (zemlje i slame, trske, itd.) Učetvovala na više grupnih, samostalnih i međunarodnih izložba, kao i kolonijama i radionicama. Izložba radova Adrijane Mračine u galeriji Meander će biti postavljena do 15. juna.
Pogledaj vesti o: Apatin

Nastavak na 025info.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Godišnja skupština ULUPUDS-a

Izvor: Arte, 28.Maj.2018

Skupština Udruženja likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije održana je u subotu, 26. maja 2018. godine sa početkom u 12. sati u Maloj sali Dečijeg kulturnog centra, Takovska 8, Beograd...Skupštinom je predsedavao predsednik Upravnog odbora mr Bojan Kovačević, arhitekta...Između...

Nastavak na Arte...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 025info.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 025info.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.